Honning er hospitalernes nye mirakelmiddel

Honning har vist sig at være et succesfuldt produkt til behandling af sår. Snart er det en fast del af behandlingsprodukterne på hospitaler over hele landet foto: Colourbox.

I de senere år er det helende middel også flyttet ind på flere af landets hospitaler. Senest i Region Hovedstaden, hvor man fra det nye år vil gøre honning til en fast del af behandlingsprodukterne, fortæller sårsygeplejerske Anne Ørskov Hansen fra Hvidovre Hospital:

”Honning er egentlig et gammelt produkt, men det er blevet udviklet og forfinet. Tidligere var det noget, der flød ud under bandagen, men i dag findes det i en mere brugervenlig udgave, der kan rense sårene meget effektivt. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at bruge det meget mere i fremtiden,” siger hun.

Annonce

På hospitalerne i Region Sjælland har honning været på hylderne i nogle år, og for omkring et år siden begyndte man for alvor at gøre brug af produktet i Region Midtjylland, efter at en ph.d.-afhandling blandt andet viste, at honning havde en god effekt på kræftsår.

På Regionshospitalet Viborg har honning allerede i stor stil afløst sølvprodukterne, siger sår­sygeplejerske Else Godsk Vestergaard:

”Tanken er, at honning er et naturligt produkt i forhold til, hvad der er at vælge imellem. Der er intet, der peger på, at sølv skulle være problematisk, men det virker mere organisk at bruge noget andet end tungmetaller. Og da effekten er lige så god, griber vi mere honningen på hylden end nogensinde før og kommer helt sikkert også til at gøre det i fremtiden.”

Hos virksomheden Athene Healthcare, der sælger og leverer sundhedsfremmende produkter til hospitaler, har man ifølge produktspecialist Helle Lund Gytkjær også mærket en kraftig stigning i efterspørgslen på deres honningprodukter inden for de seneste to år.

”Flere kender til fordelene ved honning i dag. Ud over at det indeholder sukkermolekyler, der trækker væske ud af sår, har man nu produceret en ren honning, som, man ved, har en sårrensende anti-bakteriel effekt og samtidig er godkendt til medicinsk brug samt steriliseret. Hidtil har man ikke oplevet, at nogen brugere er blevet resistente over for den medicinske honning, hvilket i dag er et stigende problem i forhold til brugen af antibiotika til inficerede sår,” siger hun og tilføjer, at hospitalerne dog ikke bruger almindelig honning, men en bestemt type, som er særligt udviklet til klinisk brug.

I den seneste tid har der været ekstra meget opmærksomhed på den gode effekt af honning, efter at hollandske forskere har gennemgået forskellige internationale sårbehandlingsmetoder, og i et litteraturstudie, der offentliggøres i næste uge, fastslår, at honning har bedre effekt i behandling af sår end eksempelvis gazebandager.

Derudover afsluttede sygeplejerskerne fra Mændenes Hjem på Vesterbro i København sidste år et sårprojekt om honningens helende egenskaber, og honning bruges nu i 95 procent af behandlingerne, fortæller sygeplejerske og projektleder Christina Aude Lahs:

”Vi har med et produkt at gøre, der heler sår med en hastighed, vi ikke har set før. Vi har kunnet se markante forbedringer i behandlinger og fremgang allerede ved første bandageskift,” siger hun og tilføjer, at Mændenes Hjem fortsætter med at undersøge effekten af honning ved at mikse med andet produkt.

 

 

Kilde: Kristligt dagblad 25/8 2012

 

Hvad honning også kan bruges til.
 

Brug honning til dit fodbad.

   Det giver bløde fødder.

 

 

Ansigtsmaske mod rynket hud.

 

4 spsk. flydende honning

2 spsk. piskefløde eller flødeost.

 Opvarmes i vandbad til den er fingervarm.

Lægges på og lad den sidde i 10-15 min.

Masser og vask af med lunkent vand.

 

 

 

Sauna- honning

Tag en grov krystalliseret honning med i

Saunaen. Den er god til at løsne de døde

hudceller.

Du får en hud som en barnenumse.

 

 

 

Brug honning i dit karbad,

du får dejlig blød og spænstig hud.

 

For 80 år siden var lynghonning særdeles godt,

som middel mod astma og åndenød.

 

En skefuld honning før du går til ro,

giver en god nattesøvn.

Honning og kanel - Din krops mirakelmedicin

 

 

 
 

Honning og kanel er siges at kunne kurere de fleste sygdomme. Du har sikkert begge ting stående i dit køkken, så det er bare at komme i gang med at bruge det. De nedenstående eksempler fik jeg udleveret i sommer, og jeg har siden da selv dagligt indtaget honning og kanel både som te-drikkelse og som en cremet masse, som jeg spier med en ske. På min krop har denne bladning fjernet en genstridig blærebetændelse og nogle meget sejlivede fodvorter, jeg har haft i årevis. Normalt er jeg egentlig ikke meget for alle disse mirakelkure, du får stukket i hånden, men denne må jeg bare dele med jer, og jeg og håber, at andre kan få gavn af nedenstående råd.
Honningens medicinske egenskaber.
I menneskemaven virker honning først og fremmest som stabilisator på syrebalancen og har også en god indflydelse på fordøjelsen. Honning har også en god indvirkning på leveren, som den afgifter, (leveren er kroppens vigtigste kemiske fabrik, og dens hovedfunktion er afgiftning) men også på nyrerne, blæren og bugspytkirtelen virker honning stimulerende.

Honningen indeholder op til 13 forskellige sukkerstoffer, op til 25 mineraler, en mindre mængde proteiner, enzymer, albuminer og vitaminer og desuden en del stoffer, man ikke har kunnet lokalisere og bestemme. Jo flere forskellige blomster, urter, træer og buske bierne henter nektar fra, jo sundere honning, så spørg din biavler, hvor hans bier har trukket fra.
Det er vigtigt, at honningen er koldslynget - ellers har den ingen medicinsk virkning, da kun koldslynget honning indeholder vitaminer og mineraler.

Kanels medicinske egenskaber
Kanel er en af de planter, der har en tusindårig historie bag sig med rødder i de jødiske og ægyptiske kulturer. Udover at være brugt som krydderi, har kanelen også flere gode egenskaber som lægemiddel. Dette almindelige køkkenkrydderi kan virke bakteriedræbende. Ifølge undersøgelsen kan behandlingskrævende infektioner skabt af f.eks. stafylokokker eller streptokokker slås ned med det velkendte krydderi. Kanel dræber skadelige bakterier og har et stort indhold antioxidanter. Få dråber af kanelolie har vidst sig at kunne konservere fødevarer, og det siges, at kanel kan påvirke hjernens funktioner i positiv retning.
Når du så blander disse to - honning og kanel, så har du din krops mirakelmedicin, der samtidig er en meget velsmagende ting. Læs nedenstående eksempler igennem, brug det du kan og lær hvor og hvordan blandingen af honning og kanel kan være gavnlig for din krop.

Hjertesygdomme:
Lav en masse af honning og kanelpulver, smør det på brødet i stedet for marmelade og spis det regelmæssigt til morgenmaden. Det reducerer kolesterol i blodet og risikoen for hjerteanfald. Regelmæssig brug hjælper også ved åndedrætsbesværligheder og styrker hjerterytmen. Pulsårerne og venerne mister deres fleksibilitet og bliver tilstoppede med alderen, men honning og kanel revitaliserer pulsårerne og venerne.
Honning alene har direkte indflydelse på hjertet. Ligesom den kendte hjertemedicin Digitalis påvirker honning, ved optagelse gennem tungens slimhinde, hjertefunktionen. Meget hurtigt passerer honning gennem både mavens og tarmens vægge og er derfor hurtig til rådighed for hjertet.

Gigt:
Gigtpatienter bør dagligt indtage - morgen og aften - 1 kop varmt vand med to spiseskefulde honning og en lille teskefuld kanel. Ved regelmæssig indtagelse kan selv kronisk gigt kureres. Ved Københavns Universitet fandt man for nyligt frem til, at når læger behandlede deres patienter med en blanding af 1 spiseskefuld honning og en ½ teskefuld kanelpulver før morgenmaden, så blev 73 ud af 200 patienter fuldkommen smertefri, og inden for en måned kunne de fleste patienter, som tidligere ikke kunne gå eller bevæge sig på grund af gigten, begynde at bevæge sig uden smerter.

Infektioner i blæren:
Tag 2 spiseskefulde kanelpulver og 1 teskefuld honning i et glas lunkent vand og drik det. Det vil ødelægge bakterierne i blæren.

Kolesterol:
2 spiseskefulde honning og 3 teskefulde kanelpulver blandet i ½ liter vand vil reducere kolesterolniveauet i blodet med 10% inden for to timer, og ved indtagelse 3 gange dagligt, så vil enhver kronisk kolesteroltilstand blive kureret.

Forkølelser:
1 spiseskefuld honning sammen med ¼ skefuld kanel indtages 2 gange dagligt. Denne proces vil kurere kronisk hoste, forkølelser og klare bihulerne.

Immunsystemet:
Daglig brug af honning og kanelpulver styrker immunsystemet og beskytter kroppen mod bakterier og virusangreb. Da honning indeholder forskellige mineraler, vitaminer og jern i store mængder, vil de hvide blodlegemer styrkes.

Fordøjelsesbesvær:
Kanelpulver drysset på to spiseskefulde honning, indtaget før du spiser, letter på sure opstød og hjælper på fordøjelsen af selv de tungeste former for mad. Derudover kurerer honning, taget sammen med kanelpulver, mavepine og klarer mavesår fra roden.

Lang levetid:
Te lavet med honning og kanelpulver indtages regelmæssigt, dette vil standse alderdommens "hærgen". Tag 4 spiseskefulde honning, 1 teskefuld kanelpulver og 3 kopper vand og kog det som te. Drik ¼ kop, tre til fire gange om dagen. Det holder huden frisk og blød og standser "tidens tand".

Hudinfektioner:
Smør lige dele honning og kanelpulver på de berørte områder. Kurerer eksem, ringorme og alle slags infektioner i huden.

Bumser:
3 spiseskefulde honning og 1 teskefuld kanelpulver blandes til en masse, som smøres på bumserne inden du går i seng. Gør det dagligt i to uger, og bumserne forsvinder.

Overvægt:
Dagligt om morgenen på tom mave, en halv time før morgenmaden, og om aftenen inden sengetid, drik honning og kanelpulver i en kop vand. Ved regelmæssig indtagelse reduceres vægten. Ligeledes, ved at drikke denne blanding, tillades fedtet ikke at akkumulere i kroppen, selvom der måske spises en kalorierig diæt.

Dårlig ånde:
1 teskefuld honning og kanelpulver i varmt vand gurgles som det første om morgenen, så vil ånden forblive frisk hele dagen.
Jeg kan kun sige, at disse to yderst fantastiske madingredienser har haft en gavnlig effekt på min krop, og jeg fortsætter sikkert resten af mine dage med at drikke og spise honning og kanel. Mit råd er at prøve dette i en måned, og se og mærk en positiv forandring. Det kunne jo være et godt og meget let nytårsforsæt.