Sdr.Rind Biavlerens

honningkage

 

375 g honning (flydende eller meget blød)

75 g sukker

2 dl tykmælk

375 g mel

2 tsk. stødt ingefær

2 tsk. stødt kanel

1 tsk. stødt allehånde

½ spsk. natron

75g hakket pomerans (kan udelades)

Saft og skal af 1 appelsin kan også tilsættes

 

Kom honning, sukker, og tykmælk i en røreskål.

Bland mel, krydderier og natron.

Kom melblandingen i røre skålen og rør dejen jævn.

Bred dejen ud i en lille bradepande, der er drysset med en smule rugmel eller brug bagepapir.

Vil du fylde en alm. bradepande, kræver det en dobbelt portion dej.

Bag nederst i ovnen i 30-35 min. ved 150 grader.

Afkøles – flækkes og lægges sammen med en smørcreme og overtrækkes med chokolade.

Kagen er fryseegnet – honningkager skal pakkes ind i madpapir, da de ”sveder”, hvis de kun kommes i en frysepose.